PowRgrip

Wat is powRgrip?

powRgrip is het snelste en krachtigste gereedschapsspansysteem wat er op de markt te koop is. Het powRgrip systeem kenmerkt zich door een hoge rondloopnauwkeurigheid, vibratiedemping, snelheid en grote klemkracht.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld als een eenvoudige en duurzame variant ten opzichte van andere systemen. De houders en spantangen van Rego-Fix klemmen de snijgereedschappen zonder gebruik te maken van warmte of oliedruk. De spantangen inclusief de snijgereedschappen worden doormiddel van een hoge druk in de spantanghouder geperst. Hiermee wordt een rondloop nauwkeurigheid garandeert van minder dan 3 micron vanaf de spindelopname tot 3 x D.

Uitstekende vibratiedemping

Een ander voordeel is de vibratiedemping van de houders. Dit komt met name door de manier van klemmen en het gebruik van verschillende materialen en coating. Bij het powRgrip systeem zijn er meerdere interfaces tussen snijgereedschap. De trillingen die tijdens het frezen ontstaan, worden op deze manier veel beter gedempt. Dit voordeel is dan ook weer terug te vinden in de oppervlakte ruwheid en maat repeteerbaarheid van de producten. En ander bijkomende voordeel is dat er veel minder trilling wordt doorgeven aan de machinespindel.

De manier van klemmen, ofwel het inpersen van de spantangen, gaat met behulp van een PGU machine. Deze machine is zo ontwikkeld dat het apparaat weet welke type PG houders er worden gebruikt. Dit omdat een kleine spantang veel minder druk nodig heeft dan een grote spantang voor een opname van 25 mm. Deze worden met een kracht van 9 ton in de houder geperst. Rego-Fix garandeert dan ook dat bij normaal gebruik van de spantangen en houders deze 20.000 in en uit kunnen worden gespannen dit staat gelijk aan 5 jaar garantie.  

De verschillende soorten freeshouders

Afgezien van de vele verspanings voordelen die het systeem kent is er ook veel tijdwinst te behalen in het wisselen van gereedschappen ten op zichte van een warmte krimpsysteem.  De tijdwinst die hiermee is te behalen is significant korter ongeveer 8 seconden waarbij andere systemen soms meer dan 5 min nodig hebben per gereedschap. De kans dat medewerkers brandwonden kunnen oplopen met het powRgrip systeem is hiermee ook gelijk geëlimineerd.

Het powRgrip systeem is voor veel verschillende opnames uitgerust zoals HSK, SK, BT, CAT Capto en ISO 20 opnames voor Haas machines. De lengte van de houder variëren van 80 mm tot de 440 mm XL houders, deze worden speciale op maat gemaakt. Naast een brede keuze aan opnames beginnen de spantangen met een opname diameter van 0.2 mm tot maximaal 25 mm. Tevens bestaan er speciale spantangen voor tappen en koeling langs de schacht van de frees. De laatste ontwikkelingen hebben geleid tot spantangen die volledig zijn afgesloten.

Deze nieuwe spantangen worden met name ingezet bij het bewerken van abrasieve materialen zoals keramiek en grafiet. Waarbij er geen vervuiling kan plaatsvinden in de spantang zelf en de slijpgereedschappen zeer eenvoudig zijn te verwisselen.

 

 

Ervaar de powRgrip nu zelf

Om zelf te kunnen ervaren hoe het systeem werkt bestaat de mogelijkheid om dit zelf te testen doormiddel van een test en trial. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden. Samen kunnen we inventariseren welke houders en spantangen het beste passen bij de test. Vervolgens stellen wij dan 5 houders en spantangen inclusief de machine ter beschikking voor de duur van 3 weken. Na deze periode zal er een evaluatie plaatsvinden om het doel te bespreken. Mocht u een test willen uitvoeren dan kunt u contact opnemen met DIXI Polytool om een afspraak te maken.

 

 

 

Neem contact op

Ontdek de voordelen van de REGO-FIX freeshouders van topkwaliteit